Rowerem do Mełpina na „Serdeczną Osadę”

Unia Gospodarcza Regionu Śremskiego – Śremski Ośrodek Wspieranie Małej Przedsiębiorczości wraz z Fundacją dnia 25.09.2010r. zorganizowali rajd z okazji zamknięcia sezonu rowerowego. Fundacja a konkretnie Lokalne Centrum Wolontariatu tą imprezą rozpoczęło obchody V-lecia działalności Centrum Wolontariatu w Śremie. Raj rozpoczoł sie zbiórką wszystkich uczestników o godzinie 9:00 pod kościołem NSJ na Jezioranach z kąt wyruszyliśmy pod eskordą Policji i Straży Miejskiej  do Mełpina na „Serdeczną Osadę”. W rajdzie brali udział wolontariusze z Szkolnych Klubów Wolontariatu zrzeszonych w LCW, uczniowie szkół działających w powiecie śremskim, Stowarzyszenie Żwawe Dziadki, osoby prywatne. Nad bezpieczeństwem imprezy czuwali: Funkcjonariusze Straży Miejskiej, Komendy Powiatowej Policji w Śremie, Wóz techniczny z „Green Bike” S.C. w Śremie – jeden z sponsorów imprezy oraz karekta pogotowia. Na uczestników rajdu w Mełpinie na terenie Serdecznej Osady czekały następujące atrakcje sportowe: litera A, przeciąganie liny, slalom rowerowy, rzut rzutką ratowniczą, ściana wspinaczkowa jak i ścieżka zdrowia – zwyciężcy konkursów zostali nagrodzeni atrakcyjnymi nagrodami. Impreza trwała do godziny 14:00 po zakończeniu wszyscy wyruszyliśmy rowerami do Śremu.
Serdeczne podziękowania kierujemy w stronę wolontariuszy którzy włączyli się w pracę przy obsłudze poszczególnych konkurencji sportowych.