Miniolimpiada 2012 już za nami.

W dniu dzisiejszym odbyła się już VI MINIOLIMPIADA SPORTOWA „Nasze zdrowie w naszych rekach” dla osób niepełnosprawnych z powiatu śremskiego oraz dla wolontariuszy zrzeszonych w Lokalnym Centrum Wolontariatu. Impreza odbyła się na terenie Domu Pomocy Społecznej w Psarskiem. Uczestnicy wzięli udział w konkurencjach sportowych i artystycznych. Udział w imprezie zwieli: podopieczni Środowiskowego Domu Samopomocy, Zespołu Szkół Specjalnych, Szkoły Podstawowej nr 1 w Śremie, Ośrodka Pomocy Społecznej w Książu Wielkopolskim, Ośrodka Pomocy Społecznej w Dolsku, Ośrodka Pomocy Społecznej w Brodnicy, Wolontariusze z SKW przy Szkole Podstawowej nr 1, Zespołu Szkół Podstawowej i Gimnazjum w Zbrudzewie, Zespołu Szkół Podstawowej i Gimnazjum w Nochowie, Gimnazjum nr 1 w Śremie, Gimnazjum nr 2 w Śremie, Zespoły Szkół Technicznych w Śremie, Zespołu Szkół Politechnicznych w Śremie, Zespołu Szkół Ekonomicznych w Śremie. Dla uczestników został przewidziany posiłek: placek drożdżowy, chleb ze smalcem i ogórkiem kiszonym oraz ciepły posiłek parzoną kiełbasę z bułką. Każdy uczestnik Miniolimpiady dostał podziękowanie za udział w imprezie oraz słodycze, natomiast zwycięzcy pierwszych trzech miejsc otrzymali dyplomy i nagrody. Podczas dzisiejszej imprezy uczestnicy wzieli udział w prelekcjach nt. zdrowia, zdrowego wyżywienia jak i chorób przewlekłych. Impreza odbyła się dzięki wsparciu Wojewody Wielkopolskiego, Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie, Starosty Śremskiego oraz środków własnych Fundacji.