Spotkanie Wielkanocne Koła Smoki

W środę 5 kwietnia odbyło się Wielkanocne Spotkanie dzieci i młodzieży z Koła Smoki, które jak co roku celebruje wyjątkowy czas Świąt Wielkiej Nocy.

Uroczystość otworzyła Przewodnicząca Koła Smoki Jolanta Jakubaszek, a następnie głos zabrał Prezes Fundacji Hieronim Bartkowiak. Na spotkaniu pojawiła się również zaproszona kadra Świetlica Iskra Psarskie: Justyna Skrzypczak, Katarzyna Pilarska, Dorota Witczak i Izabela Skrzydlewska.

Na suto zastawionym stole znalazły się wielkanocne pyszności: jajka, kiełbaski, wędliny i ciasto na deser. Dzieci spędziły wspólnie czas rozwiązując rebusy wielkanocne, a rodzice i zaproszeni goście rozwiązywali krzyżówkę o tej samej tematyce. Na najmłodszych czekały prezenty od Zajączka i masa atrakcji przygotowanych przez załogę świetlicy w Psarskiem. Spotkanie odbyło się w miłej, ciepłej atmosferze pełnej radości – bo w Kole Smoki jest jak w jednej wielkiej rodzinie!