Wieczorek z choinką i kolędą

Zgodnie z kilkuletnią już tradycją, w tym roku gościliśmy w Schronisku w Nochowie naszych przyjaciół z grupy „Miłosierdzia Bożego”, działającego przy Kościele NSJ w Śremie. Przy wspólnej kawie i przepysznych słodkościach, wysłuchaliśmy ciekawych opowieści Prezesa Fundacji Pana Hieronima Bartkowiaka o czasach narodzin Jezusa Chrystusa.
Wspólne śpiewanie kolęd w miłej atmosferze, przy dźwiękach gitary i migotaniu choinkowych lampek, wprowadziło nas w świąteczny nastrój.
Na życzenie mieszkańców, śpiewaliśmy również ich ulubione piosenki religijne, takie jak: „Barka”, ”Czarna Madonna”, pastorałki góralskie i wiele innych.
Śpiewy przeplatały się ze wzruszającymi opowieściami o cudach i pojednaniu z Bogiem. Mieszkańcy zostali obdarowani przez naszych gości prezentami. Czas szybko płynął, ale dobre chwile szybko się kończą. Wspólna modlitwa oraz pieśń „Panience na dobranoc” zakończyły ten piękny, wzruszający wieczór. Wszyscy bardzo dziękowali naszym gościom za wspólnie spędzony czas. Jeszcze długo wieczorem rozmawiali, która kolęda podobała im się najbardziej.